Nyttigare äpplepaj

Just nu finns det äpplen i överflöd i nästan alla trädgårdar verkar det som. Jag önskar att jag vore duktigare på att ta hand om alla äpplen. Idag tog jag mig dock i kragen och gjorde en nyttigare äpplepaj. Mmm så gott! Jag valde denna gång att inte ha någonting till. Jag tycker att det är gott utan tillbehör. Men välj själv efter tycke och smak. Exempelvis vaniljsås, glass, kvarg eller en nyttigare variant av ”vaniljsås” – blanda vaniljpulver och kvarg. //Vickan

Nyttigare äpplepaj

Äpplepaj

Ingredienser till 6-8 portioner (en vanlig pajform)

Äpplen
1,5 dl havregryn
1,5 dl hasselnötsmjöl
3 msk kokosolja
1,5 msk agavesirap
Kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva äpplena. Smörj pajformen med kokosolja. Sprid ut äpplen i botten på pajformen, täck ordentligt med äpplen. Strö över kanel (jag hade enligt bilden nedan, men jag kommer att strö på mer kanel nästa gång!). Blanda ihop havregryn, hasselnötsmjöl, kokosolja och agavesirap. Sprid ut smuldegen över de kaneliga äpplena. In i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Applepie

Efterrätt

Äppelpaj

Fika

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras