Citron- och lakritsbollar

När man inte kan träna får man sysselsätta sig med annat. Idag gjorde jag citron- och lakritsbollar. Det var länge sedan jag rullade en variant av nyttiga bollar. //Vickan

Citron- och lakritsbollar

Ingredienser:
3 dl naturella cashewnötter
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 citron, pressad
skal av 1/2 citron
1 nypa salt
1 msk lakritspulver
15 urkärnade dadlar
1 tsk vaniljpulver
2 msk kokosolja

Gör så här: 
Mixa allt i en matmixer/matberedare tills det blir en ganska jämn och smetig smet. Ställ in smeten i kylen ett tag så att den blir lite kall och fastare. Rulla sedan bollar i önskad storlek. Ät dem som de är eller rulla dem i kokosflingor. Förvara dem i kylen.

Citron- och lakritsbollar

Fika

3 kommentarer
  1. Jag gillar recept som inte innehåller en massa saker man aldrig har hemma. Perfekt med en ingrediensbild – varför har inte alla recept det?!? Jag får inhandla lakritspulver, sedan finns alltid resten i mitt skafferi. Tack för nytt ”boll-tips”.

    1. Jag håller med – gillar recept med ”vanliga” saker. Och helst ganska få ingredienser. Vad kul att du gillar att jag har ingrediensbild – jag gillar också att se vad receptet innehåller. Tack får feedback! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras