6 december – Julkalender 2018

6 december – Julkalender 2018. Dagens aktivitet är 6 övningar för mage. Jobba i 1 minut per övning – 6 olika övningar. Gör övningarna i den ordning som de skrivs här nedan. Crunches, russian twist, benlyft, butterfly situps, springsitups samt alternerande hältouch. Vill du jobba mer än en gång på varje övning, så kan du naturligtvis köra flera varv. Gör kanske 3 set x 6 magövningar. Ha en kort vila mellan varje varv.

Hoppas att ni får en fantastisk torsdag! //Vickan

#happyjulkalender2018

crunches

Ovan crunches (korta situps). Tryck ner svanken i golvet. Spänn magen. Lyft dig upp med magen. Håll emot på tillbakavägen.

Nedan russian twist. Ha rumpan och eventuellt hälarna i golvet. Spänn magen. Ha en vikt i händer om du önskar. Flytta händerna/vikten från sida till sida. Följ med med blicken.

6 december - Julkalender 2018

Benlyft

Ovan benlyft. Ligg på rygg. Tryck ner svanken i golvet genom hela övningen. Lyft benen tills de är rakt upp (90 grader i höften). Sänk sakta benen mot golvet, håll emot med magen. Stanna precis innan du nuddar golvet. Lyft upp benen igen till 90 grader.

Nedan butterfly situps. Ligg på rygg på golvet. Ha fotsulorna ihop och se till att fötterna har kontakt med golvet genom hela övningen. Armarna är raka ovanför huvudet. För armarna med kroppen upp till sittande. Dutta händerna i golvet framför benen. Gå tillbaka samma väg.

Butterfly situps

Sprintsitups

Ovan sprintsitups. Ligg raklång på golvet, men armarna raka ovanför huvudet. Sätt dig upp och för höger knä mot vänster armbåge. Tillbaka till startposition. Upp igen och nu för du vänster knä mot höger armbåge. Alternera.

Nedan alternerande hältouch. Ligg på rygg med fotsulorna i golvet. Lyft upp huvud och axlar från golvet med hjälp av magen. För höger hand mot höger häl, sedan direkt vänster hand mot vänster häl. Ha hela tiden övre överkroppen ovanför golvet. Magen är spänd genom hela övningen.

hältouch

Här kan du läsa om hela #happyjulkalender2018.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras