8 december – Julkalender 2018

8 december – Julkalender 2018. Dagens aktivitet är 8 minuter burpees. Ställ en timer på 8 minuter. Gör burpees under hela tiden. Du gör dem i den takten du själv orkar. Utmana dig själv och se hur många du klarar av. Ett tips är att inte köra på för fort i början, då kör du slut ganska fort. Skaka loss kroppen efter några stycken. Glöm inte att andas! //Vickan

Burpees kan göras på flera olika sätt. Så här gör jag:

Gör ett upphopp med armarna raka ovanför huvudet. Gå ihop grupperat och sätt i händerna i golvet. Hoppa ut i plankposition på raka armar. Böj armarna och lägg dig på golvet. Släpp händerna från golvet, så att du verkligen ligger ner. Sätt i händerna igen och tryck dig sedan upp i plankposition på raka armar igen. Hoppa ihop grupperat och gör sedan ett nytt upphopp. Det är en burpee.

Om du inte vill eller kan hoppa, så stå upp och sträck ut kroppen och ha armarna raka ovanför huvudet. Gå ihop grupperat. Sätt i händerna i golvet och gå ut med fötterna till plankposition på raka armar. Lägg dig ner, tryck dig upp på raka armar igen och gå med fötterna tillbaka till grupperad position. Res dig upp och sträck armarna ovanför huvudet igen. 

#happyjulkalender2018

8 december - Julkalender 2018

Burpees

Här kan du läsa om hela #happyjulkalender2018.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras