Kanongoda salta mandelkakor

Alltså dessa kanongoda salta mandelkakor! De är dessutom sockerfria och glutenfria. Ni bara måste testa dem. Mandelkakorna är enkla att göra och med ganska få ingredienser. //Vickan

Salta mandelkakor

Salta mandelkakor

Ingredienser: (10-12 st)
2,5 dl rostade och saltade mandlar
6 urkärnade dadlar
1 msk vatten
1 nypa vaniljpulver
skalade rostade och saltade mandlar till dekoration

Gör så här:
Blötlägg dadlarna en liten stund. Mixa de rostade och saltade mandlarna (dessa hittar man vid naturgodishyllan) till ett mellanmalet mjöl i mixern. Häll upp i en skål. Mixa nu dadlarna, vatten och vaniljpulver till en kladdig smet. Blanda i dadelsmeten i skålen och rör ihop till en deg. Rulla bollar och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Platta till bollarna med en gaffel och tryck dit en mandel i varje kaka. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i drygt 10 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler. Förvara gärna kakorna i frysen.

Mandelkakor

Fika

Hembakat

2 kommentarer
    1. Ja, visst är få ingredienser bäst. Jag backar oftast när jag ser goda recept, men med många ingredienser. Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras