Tabatas utifrån plankposition

Idag testade jag något nytt. Jag utgick från plankposition med brett mellan fötterna. Sedan tänkte jag ut fem övningar med detta som startposition. Spänn magen genom alla övningar. Jag satte på tabatatimer och körde varje övning i en egen tabata (4 min). För att få ihop till ett längre träningspass körde jag varje övning ytterligare en gång. Alltså effektiv tid 5 övningar x 4 min x 2 omgångar = 40 minuter. Naturligtvis behövde jag resa mig upp mellan övningarna och skaka ur kroppen och dricka lite vatten. Hela passet med uppvärmning och snabb stretch tog dryga timmen. Svettigt. Skönt. Effektivt. Liten yta. Funkar perfekt i ett hotellrum om du är på resande fot. All yta du behöver är ju i din egen plankposition. Tabatas utifrån plankposition var riktigt bra. Jag som ALLTID kommer ihåg att fota, tog ett kort innan jag tränade och tänkte ta resten efteråt. Men glömde helt bort att fota, utan hoppade in i duschen direkt. Ja ja, så här kommer mitt enda kort från dagens pass – startpositionen i alla övningar. //Vickan

Tabatas utifrån plankposition

1. Armhävningar
2. Jumping jacks
3. Mountainclimbers
4. Bearjumps – fram och bak
5. Planka med axelklapp

1. Vanliga armhävningar. Sätt i knäna om det blir svårt att göra alla med endast tårna i golvet. Alternera gärna bredden mellan armarna mellan varje tabata.

2. Hoppa isär och ihop med benen.

3. Lyft höger ben och för knät mot höger armbåge. Tillbaka till startposition. Lyft vänster ben och för knät mot vänster armbåge.

4. Hoppa fram med fötterna, så att höft- och knäled är i 90 grader. Hoppa tillbaka ut i startposition.

5. Stå i plankposition genom hela övningen. Lyft höger hand från golvet och klappa vänster axel. Tillbaka. Lyft sedan vänster hand och klappa höger axel.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras