Yin Yang yoga

I måndags var jag i en yogastudio för första gången i mitt liv faktiskt. Vi hade ett pass med Yin Yang yoga med jobbet på en studiedag. Jag är så oerhört stel (och tyvärr så menar jag oerhört med fetstil!). Jag var långt utanför min comfort zone i måndags, då jag var den mest stela av oss alla. Ska jag vara ärlig, så gjorde det så ont att jag nästa kräktes. MEN jag måste också vara ärlig och säga att det faktiskt kändes bra efteråt och att jag till och med gärna ville göra om det igen.

Sagt och gjort så googlade jag en hel del på Yin Yoga och hittade lite övningar på olika ställen som jag satte ihop till ett eget pass. Idag, då jag har en träningsfri dag, passade jag på att testa övningarna här hemma. Ojoj, så oskönt det är… Men ojoj så skönt det känns efteråt. Jag vet inte riktigt vad övningarna heter, men här nedan kommer bilder på det jag gjorde här hemma idag. Jag höll alla övningar i 5 minuter.

Jag skulle nog behöva gå på en yogaklass en gång per vecka för att det verkligen ska bli av och att jag får hjälp om jag behöver. Men det känns också bra att köra för mig själv här hemma, då kan jag träna på övningarna utan att någon ser på.

Det är häftigt att gå utanför sin comfort zone och testa nytt. Kanske kan detta leda till något bra ändå! //Vickan

Yin Yang yoga

Ovan korsade jag armarna först med vänster arm överst och sedan med höger arm överst. Skönt att vila pannan mot en Yoga bolster.

Nedan hade jag med en arm i taget bakåt och låg med hela kroppen på sidan. Attans vad det drog på framsidan…

Yoga

Yoga

Ovan höger hand på vänster axel/skuldra och under vänster hand på höger axel/skuldra. Jag la en bolster under knäna för att kunna slappna av ordentligt. Sedan bytte jag och lade vänster hand över, fast fortfarande i kors.

Nedan lade jag bolstern under ryggen och föll bakåt med axlarna och armarna låg avslappnade på golvet, snett uppåt. Eller avslappnat och avslappnat – jag har nog inte riktigt lärt mig än, för jag är ganska spänd stundtals.

yoga

yogabolster

Övningen ovan är det kräkvarning på… Jag sitter på en ihoprullade filt. Har både en ihoprullade yogamatta och en bolster under ryggen. Fötterna är strax utanför rumpan. På översta bilden vilar jag med armarna ovanför huvudet. Då jag har ont i höger axel kändes det bättre att låta armarna vila utmed kroppen istället, som på nedre bilden.

Nedan ser ni dagens utrusning: yogamatta och yogabolster.

yoga utrustning

1 kommentar
  1. Åh, detta behövde jag läsa och påminnas om. Jag gjorde ett försök med hemmayoga för ett tag sedan, men kom av mig ganska fort. NU ska jag definitivt ta tag i det igen. Tack för påminnelsen!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras