Veckans löppass: trailintervaller

Veckans löppass: trailintervaller innebär intervaller på skogsstigar. Jag ÄLSKAR att springa på skogsstigar. Detta pass sprang vi igår med Runacademy. Per och jag träffades en timme innan passet och letade upp en kanonfin trailslinga på 470 meter. Det blev ett tufft intervallpass, med finfina stigar både uppför och nedför.

Intervallpasset:

Uppvärmningsjogg i 10 minuter. Vi valde att springa trailslingan i lungt tempo några varv, så att alla visste var de skulle springa under intervallerna.

Vi körde två tänjningsövningar och sedan lite löpteknik och frekvensövningar. Det är viktigt att korta ner steget och lyfta knät, höja blicken och titta framåt när man springer trail. Viktigast av allt – att njuta!

4 x 2 min intervaller med 1 min ståvila mellan intervallerna.

2 min ståvila

4 x 1 min intervaller med 1 min ståvila mellan intervallerna.

2 min ståvila.

8 x 15 sek rakt-ut-i-skogen-intervaller. 15 sek ståvila mellan intervallerna.

1 min ståvila.

8 x 15 sek rakt-ut-i-skogen-intervaller. 15 sek ståvila mellan intervallerna.

Rakt-ut-i-skogen-intervaller innebar att vi utgick från ett ställe. Därifrån fick deltagarna välja var de ville springa. De sprang 15 sek bort, jag blåste i pipan, 15 sek ståvila, jag blåste igen och de sprang 15 sek tillbaka till där jag stod. Nästa 15 sek intervall sprang de rakt ut i skogen på ett annat ställe, med utgångspunkt från där jag stod. Det fanns möjlighet att välja stigar också, men de flesta valde obanat. Kul! Vi körde 2 omgångar med 8 x 15 sek. Så himla kul upplägg och det uppskattades mycket av deltagarna.

Efteråt blev det nedvarvningsjogg och stretch. Jag hade en go känsla i hela kroppen. En fantastiskt vacker kväll med solnedgång, perfekt löparväder och glada kämpande deltagare. Enda nackdelen😉, jag kunde inte springa alla intervaller själv, då jag skulle löpcoacha deltagarna. Så detta pass får jag försöka få till själv framöver! //Vickan

Runacademy Norrköping

Veckans löppass: trailintervaller

Stiglöpning

Trailintervaller

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras