Tredje veckan avklarad

För mig går inte tiden så fort, även om alla runt omkring mig om jobbar säger det… Tredje veckan avklarad och idag är det dag 22 av 28 med axellås. Det närmar sig slutet🙌. En liten trygghet har det allt varit med axellåset, då det finns en viss oro att slå upp skadan igen. Denna vecka får jag ta av axellåset lite på dagarna, för att vänja mig av med det.

Jag har fått mycket feedback på mina ”veckorapporter” efter operationen. Tusen tack!! Jag blir jätteglad för er pepp och jag blir riktigt rörd av er som skriver att jag är en inspiration för er rehab❤️!

Det största som hände förra veckan var nog dagen på akuten. Tack å lov slutade den med positiva besked.

Det är faktiskt först denna vecka, som jag på riktigt har fattat omfattningen av min operation. I min fantasi tänkte jag att jag är ju vältränad, så jag kommer att springa när axellåset åker av. Yeah, sure… Jag hade innan sjukskrivningen gjort en lista på saker jag skulle göra under sjukskrivningen – inget av det har jag klarat av/orkat att göra. Jag har uppenbarligen varit så naiv i allt detta. Jag börjar fatta vilket hästjobb det är och vilken tid det kommer att ta att komma tillbaka till vanlig rörlighet igen. Och tills jag kan klara mig helt själv i vardagen. Och köra bil. Tålamod, tålamod, tålamod!

Principer kan vara riktigt bra att ha, men ibland kan det även vara negativt. Jag har haft som princip att inte äta tabletter om det inte är akut. Jag har därför valt att inte äta de starka värktabletterna som läkaren skrev ut. Jag har levt med smärta i axeln i två år, så lite smärta dessa veckor har varit ok för mig för att slippa ta tabletterna. Jag fick besked om att rehab:en borde funkat bättre och att smärtan hämmar min rehab av fysioterapeuten. Så efter en hel del ångest och tårar fick jag ”krypa till korset” och gå emot mina principer och börja äta värktabletterna. Och mot min vilja, så måste jag erkänna att jag redan samma dag såg effekt på rehab:en. Jag måste helt enkelt inse att detta är en del i min behandling.

Veckan i siffror:

3 rehabpass/dag. Nu påbörjas fjärde veckan med exakt samma övningar.

2 promenader/dag (förutom ”akutdagen”, då blev det bara en). Jag längtar sååå efter att få träna på riktigt igen. Max 3 km klarar jag av. Dag 23 helt utan löpning.

11 555 steg/dag är snittet i denna vecka. Det är jag riktigt nöjd med!

2 liter tårar – typ. Oro för min biceps, ångesten inför tabletterna, verkligheten kom ikapp mig, en lös hund sprang emot mig i skogen och lite sorgliga filmer.

4 nätter liggandes ner hela natten (har dock vaknat flera gånger, men oftast somnat om igen). Ni fattar inte vilken lyx det är!! Kan bara ligga på rygg, men ändå!

12 julfilmer. Jag lovar, det finns fortfarande många jag inte har sett. Detta har även resulterat i att mer julpynt åker fram igen här hemma, efter att ha minskat för varje år de senaste 10 åren.

7:an på ljuset är idag nedbrunnen. Jag ligger helt i fas med kalenderljuset✌️!

55 m ljusslingor och 2 ljusstjärnor är uppsatta utomhus. Så mysigt i mörkret.

2 påsar juleskum är uppätna.

3 dagar med segervrål i tv-soffan. Våra skidskyttestjärnor är ju helt fantastiska!!!!

Jag har tränat på och kan numera själv:

• Vika tvätt (förutom lakan som är lite för stora att vika ihop med en hand)
• Hänga tvätt (kommit på att man kan dra tvätten mellan vänster hand och sätta fast andra änden mellan knäna)
• Sätta upp håret med klämma (virar håret och böjer mig sedan fram mot en bordskant, trycker änden på håret mot bordskanten och sätter fast klämman. Sååå skönt att kunna sätta upp håret!)
• Ta på en T-shirt (bh är dock inte möjligt. Hur gör de som bara har en arm??)
• Klämma ut duschtvål
• Ta på säkerhetsbältet i bilen

KUL att så många hänger på min aktiva julkalender!! Hoppas att ni får en riktigt bra vecka! //Vickan

Här kan du läsa om tidigare avklarade veckor:
Första veckan avklarad
Andra veckan avklarad

Tredje veckan avklarad

Jag kan fortfarande inte ta på mig kompressionstights med en hand, men andra träningstights går bra. Promenaden känns lite mer som träning när dessa tights är på😉.

powerwalk

Kalenderljuset är i fas! Trots att vi har ett tjockt ljus i år.

kalenderljus

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras