Ultraljud på armen

Jag har en ganska stor ”bulle” på insidan av överarmen sedan operationen. Det har känts oroande och till slut misstänkte både jag och fysioterapeuten att biceps kunde vara av. Efter kontakt med ortopedmottagningen på morgonen idag, så hänvisade de mig till akuten. Där började en ganska lång väntan. Först 1,5 timmar ute i stora väntrummet. Sedan 2,5 timmar i eget rum. Efter det hände saker ganska fort. Jag fick träffa en ortoped och sedan göra ultraljud på armen på röntgenavdelningen. Tillbaka på akuten fick jag ett nytt eget rum. Ortopeden kom ganska snabbt och informerade mig om ultraljudet. Jag fick svaret att biceps INTE var av och att det heller inte var någon blodpropp. Det är ett ödem (vätskeansamling) efter operationen. Den ska försvinna av sig själv när armen får hänga fritt igen. Tacksam och lycklig av att det inte var något farligt. Efteråt kände jag mig så mentalt trött. Två veckor av oro för knölen släppte äntligen. Det var värt 5 timmar på akuten, för att få positiva besked och kunna lämna oron bakom mig. //Vickan

Knöl på armen

Akuten

Lussekatt with a view… Eller kanske inte den mysigaste fikamiljön, men ändå värt det för att få svar!

Lussekatt with a view

Ultraljud på armen

Vrinnevisjukhuset

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras