Andra veckan avklarad

Nu är andra veckan avklarad och stygnen precis borttagna. Fem titthål = 5 stygn. Det hade läkt fint och nu sitter det stripes och betydligt smidigare bandage på såren. Tiden går, även om det känns som att den går sakta och är ganska enformig. Humöret är fortfarande förvånansvärt positivt. Trodde nog att jag skulle vara mer ”låg”. Har gått in i hela den här grejen med att jag ska fixa det och hellre skratta än deppa. Och det funkar faktiskt. När jag inte fixar något, ser jag det som en utmaning istället för ett misslyckande. När jag blir frustrerad över att inte fixa små vardagliga självklara saker, skrattar jag åt det istället och lägger in saken på min ”utvecklingspotentiallista”. Visst har jag downstunder, men de är få tack å lov.

Det är inte helt lätt att hitta en bra sittställning. Men när man för en gångs skull hittar den perfekta ställningen, då kroppen helt kan slappna av och det inte värker – det är lycka det! Det händer inte så ofta, men oftast en gång om dagen iallafall. Sovställning har jag inte haft någon bra än, men det kommer förhoppningsvis.

Dag 15 av 28 med axellås. Mer än hälften gjort!! Dag 16 utan löpning. Det känns dock som tortyr…

Ytterligare en vecka har gått. Från förra inlägget, Första veckan avklarad har detta hänt:

3 ggr/dag rehab = 21 gånger på en vecka. Dessa gör jag utan en enda miss och VARJE gång tänker jag ”Eric” – min förebild!

2 ggr/dag promenad. Jag har insett att 2,5 km är det längsta jag kan gå just nu utan att få jätteont i axeln. Så jag håller promenaderna strax över 2 km.

1 allergisk reaktion, så nu äter jag allergitabletter. Troligtvis reagerar kroppen på Descutanet, som man tvättar kroppen med innan operation.

1 tjutattack, fast inte kopplat till axeln denna gång, utan till serien Zac & Mia.

2 hemklickningar på nätet (ett julpussel för att komma i stämning och som tidsfördriv samt ett matt mobilskal, då mitt fina blanka glider ur vänsterhanden).

4 Robbie Williams livekonserter på tv:n. Han kan Entertain you, så att det Feels i hela kroppen. I Love my life helt enkelt (ja, iallafall när jag har en fungerande axel igen😉!).

7 nya nätter med bara delvis sömn. Längtar efter att få sova på sidan…

14 nya julfilmer. Jag kommer att slå monsterrekord i julfilmstittande. Guinness rekordbok kanske😂.

4 lussekatter! Äntligen advent🕯!

1 afterrun coffee. Eller jag hade ju inte sprungit, men mina löparvänner hade! Så mysigt att träffa dem, även om jag inte kunde vara med och springa.

1 besök på jobbet, men det var i lördags kväll… Skulle bara hämta hem lite privata saker, då jag får en vikarie från och med idag. Att åka bil var inte min grej just nu…

Imorgon börjar min aktiva julkalender 2020!! Yeah!

Längtar efter att:

• Kramas! 🤗
• Skära upp en färsk fralla och bre den.
• Sätta upp håret i en tofs eller göra en fläta.
• Sova på sidan.
• Kratta löv (eller längtar och längtar… Jag längtar efter känslan att kunna bestämma själv vad jag vill göra, att inte vara starkt begränsad).
• Vara behövd! Nu är det bara jag som behöver känns det som. //Vickan

Axellås

Ovan är jag på jobbet och nedan kör jag rehab. Det har hänt lite utveckling på rörelsen i axeln och armen iallafall. Även om det inte går lika fort som jag önskar. Imorgon ska jag till fysioterapeuten för första gången efter operationen.

Andra veckan avklarad

På vårdcentralen. Mycket trevliga Isabella tog väl hand om mig! Ska dit nästa vecka igen, för att se så att såren fortsätter att läka åt rätt håll.

Stygnen tas bort

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras