Kortisonspruta i hamstringsfästet

I morse innan jobbet var jag hos läkaren på Rehab2Performance. Jag fick besökstiden igår eftermiddag, så det var snabbt och oväntat – men välkommet då smärtan i mitt muskelfäste inte alls ger med sig. Jag har alltid ont när jag sitter. Men knappt känning när jag tränar enligt rehabplanen. Jag trodde att jag skulle få antiinflammatorisk medicin utskriven, vilket jag också fick. MEN jag fick också en kortisonspruta i hamstringsfästet. Ingen skön upplevelse alls faktiskt. Och kortisonsprutor känns det ju som att jag har tagit i överflöd i min axel, men det ska tydligen inte vara någon fara att ta på ett nytt ställe. Nu ska jag vila benen i 5 dagar innan jag får börja träna igen. Jag som har kommit igång så bra och regelbundet med löpning två gånger i veckan och styrketräning/HIIT 2 gånger i veckan. 5 dagar känns som ett straff just nu! Men kan det ge smärtfritt i förlängningen, så är det ju värt det… Är min kropp ett måndagsexemplar???

11 maj avslutade jag ett intervallpass i förtid pga av stark smärta i hamstringsfästet. Vilade några veckor. Trodde först att det var Piriformis, för att några veckor senare förstå att det var något annat. Var hos Motions- och idrottsskadeenheten och fick diagnosen Hamstringstendinos. Jag åt en omgång med Ipren i 10 dagar. Hjälpte inte. I juli fick jag sedan kontakt med fysioterapeut Nathalie på R2P. Sedan dess har jag helt följt hennes rehabplan. Jag åt en ny omgång med Ipren i 10 dagar. Ingen skillnad. Jag har även fått 8 st stötvågsbehandlingar och med den försvann vilovärken. Träningen funkar bättre och bättre och där känner jag knappt av skadan. Dock har jag fortfarande jätteont av att sitta och att ligga på vänster sida. Då jag har ett stillasittande jobb, är detta mycket påfrestande. //Vickan

Naproxen

Ovan: Jag ska äta Naproxen morgon och kväll i 14 dagar.

Nedan: Jag fick kortisonsprutan mot sittbenet – bilden längst till höger i bilden nedan.

Hamstringsfästet

Bild ovan och nedan från Sports Injury Physio.

Sprutan togs alltså där den röda pricken är nedan. Det gjort verkligen ajaj-ont…

Hamstrinstendinopati

Bild ovan från The Foot & Ankle Clinic.

Hamstrings tendinopati

Bild ovan från Fredik Zillén

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras