Jag fullkomligt älskar kokos, och bakar ofta med det. Dessa små kokosrutor med choklad är ljuvligt goda och lätta att baka. Det har blivit en riktig favoritkaka. De blir perfekta till helgfikat. Ha en fortsatt fin lördagskväll! //Lina
Kokosrutor med choklad
25 gram smält smör eller smält kokosolja (jag höftade med kokosoljan så det blev cirka 0,25 dl när det smält)
1 ägg
100 gram kokosflingor
1 krm vaniljpulver
mörk choklad
Vispa ägget och blanda i kokosolja/smör, kokosflingor och vaniljpulver. Bred ut en kvadrat på cirka 15 x 15 cm. Jag använde en slickepott vilket fungerade väldigt bra. Grädda i cirka 12 minuter på 175 grader, den ska börja få lite färg i kanterna. Låt svalna. Smält mörk choklad (cirka 25-50 gram) och bred över. In i kylen i minst 20 minuter. Skär sedan i rutor. Njut!
Hej! Skulle testa dessa nu och ser att ni har kokosolja med på bilden men inte i receptet? Mvh sophie
Det går att använda både smör och kokosolja(inte samtidigt dock?). Jag hade missat att skriva till kokosolja men har ändrat nu. //Lina