Äppelpaj

Redan onsdag och veckan flyger fram. Här kommer receptet på den supergoda pajen vi åt i lördags till fikat. Inte helt sockerfri men nästintill ?. Jag fick en påse äpplen av en vän, så äppelpaj var ett måste kände jag. Den passade perfekt till eftermiddagsfikat när vi fick gäster. Jag höftade ihop lite med ingredienserna, men det blev riktigt bra om jag får säga det själv ?. Ha en fortsatt fin onsdag! //Lina

äpplepaj

Äppelpaj 
5-6 äpplen

En knapp msk socker

Kanel

1 dl havregryn

1,5 dl hasselnötsmjöl

1 dl flytande smör och rapsolja

Agavesirap

Skiva äpplena och lägg i en pajform. Strö över sockret och kanel efter smak. Blanda ihop mjölet, havregrynen och smöret. Klicka ut över äpplena. Ringla lite agavesirap över. In i ugnen på 200 grade i cirka 20 min. Ha den lågt i ugnen då den man bli mörk annars. Njut!

äppelpaj

Den blev lätt mörk uppepå då jag hade den för högt upp i ugnen första 10 minutrarna, men det smakade absolut inte bränt. Ha den i nedre delen av ugnen när du gräddar.

äppelpaj

äppelpaj

Lite vaniljsås till fick det bli den här gången ? vi åt den ju en lördag.

äppelpaj

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.