Kladdkaka med lakritssmak

Idag tänkte jag tipsa om en riktigt smarrig kladdkaka med lakritssmak. Jag tycker det är perfekt att förbereda något nyttigt gott att ha klart till helgen då det oftast blir fika då, i alla fall hos oss. Lakritspulver är en riktig favorit hos mig, det ger kakan en ljuvlig smak. Det här är inte raw food då kakan ska vara i ugnen en stund. Har ni inte bakat med lakritspulver så rekommenderas det starkt. //Lina

kladdkaka

 

Kladdkaka med smak av lakrits

10 dadlar

1 dl kokosflingor

2 dl mandelmjöl

3 msk kakao

1 msk lakritspulver

1 tsk vaniljpulver

en nypa salt

0,5 dl kokosolja

1 msk agavesirap

3 ägg

Mixa dadlar och kokosflingor. Blanda i mandelmjöl, kakao, lakritspulver, vaniljpulver och salt. Mixa igen. Smält kokosoljan och blanda i smeten tillsammans med agavesirap och ägg. Mixa till en jämn smet. Smörj en springform med lite kokosolja och pudra med kokosflingor. Häll i smeten och in i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter. Den ska vara kletig när du tar ut den ur ugnen. Låt den sedan svalna i kylen i minst 1 timme. För alla lakritsälskare är detta en höjdare. Lakritspulvret ger en ljuvlig smak. Njut!

kladdkaka

Den här gången serverade jag med vispad kokosgrädde och björnbär från trädgården. Mums!

kladdkaka

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.