Broccolipaj med ädelost

Jag försöker att laga en vegetarisk rätt till hela familjen varje vecka. Det finns ju massor av goda recept att prova. Vissa har gått hem, och andra har varit mindre uppskattade av familjen?. Den här pajen fick tummen upp av alla i familjen. Det är ett recept jag hittade på arla.se. En paj där pajskalet är gjort på bovetemjöl. Det blev ett riktigt knaprigt pajskal som jag gillar. En riktigt god paj som jag kan rekommendera. //Lina

broccolipaj
Broccolipaj med ädelost

Pajskal

2,5 dl bovetemjöl

100 gram smör (jag tog flytande smör och rapsolja)

1 dl naturell kvarg

Fyllning 

250 gram broccoli

140 gram ädelost

3 ägg

1 dl matlagningsgrädde

1,5 dl naturell kvarg

Salt och peppar

Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Häll i kvargen och blanda ihop till en deg. Tryck ut i en smörad springform. Ställ i kylen cirka 30 minuter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda 10 minuter på 200 grader.

broccolipaj

Dela broccolin i små buketter och koka 1 minut i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Lägg broccolin i pajskalet.

broccolipaj
Strö över ädelosten.

img_0137.jpg
Vispa ihop ägg, kvarg, matlagningsgrädde och kryddor. Häll det över broccolin.

broccolipaj
In i ugnen på 200 grader i 40 minuter. Klart!

broccolipaj

broccolipaj

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.