Mina sommarmål

I måndags var det första vardagen på mitt sista sommarlov. De två senaste somrarna har jag haft som sommarmål att gå minst 10.000 steg per dag. Första sommaren gick det kanonbra. Så skönt med en aktiv sommar. Hela kroppen kändes pigg och fräsch när höstterminen började. Tanken var att ha samma mål förra sommaren, men då fick jag halsböld första sommarlovsdagen och hade sedan träningsförbud i några veckor. Så den sommaren blev inte alls som jag hade tänkt mig…

Nu är det en ny sommar och det känns kul att ta upp detta mål igen med 10.000 steg från och med i måndags. Detta känns extra viktigt då jag har ett ganska stillasittande jobb och därför vill passa på att vara så aktiv som möjligt när jag är ledig. Nytt för i sommar är dessutom att jag har min Apple Watch. Via den ska man fylla tre ringar genom att stå upp, vara i rörelse och genomföra träning. Mitt mål är att fylla de tre ringarna varje dag. Det lyckas jag sällan med en vanlig jobbdag. Så nu tänker jag skapa mig den möjligheten!

Jag har ju sedan tidigare även skrivit om att jag ska genomföra min första halvmara. Dessutom är det en trailhalvmara. Så ett mål med sommaren är ju att faktiskt springa detta lopp.

Jag har lite svårt att ”bara vara”. Så i sommar ska jag försöka att träna på att helt enkelt bara vara. Njuta i stunden – här och nu. Jag tränade idag, när vi på förmiddagen var vid vackra Ågelsjön och solade, badade och drack kaffe. Det pirrade lite i benen när jag var vid mitt favoritspringställe, men idag var fokus på att ”bara vara”. Jag får springa här imorgon istället.

Mina sommarmål:

  • Gå 10.000 steg varje dag
  • Fylla de tre ringarna på Apple watch varje dag
  • Genomföra min första halvmara
  • Bara vara

Har du några sommarmål? Dela gärna med dig i kommentarerna här nedanför, så kan vi tipsa andra om vad man kan ha för mål.

Lycka till med dina sommarmål, oavsett om de är stora eller små. Har man mycket stora mål, kan det vara bra med delmål på vägen. //Vickan

Mina sommarmål

Ovan bilden på ringarna när jag vaknade i måndags morse. Min första vardag på sommarlovet.

Nedan idag runt lunch, som ni ser så är ringarna helt fyllda måndag – onsdag denna vecka.

I tisdags när jag sprang dryga 18 km blev det lite extra mycket rörelse. Lite kul att få push och pepp dagen efter…

Jag ska lära mig att bara vara. Njuta här och nu. Tränar på det…

För att få ihop stegen idag fick jag ge mig ut på en löprunda. 30 grader ute. Klockan är 16.30. Hett som bara den. Hur tänkte jag?!? Head overloaded… Fick använda vattnet att hälla över huvudet, trots att jag bara sprang drygt 4 km.

 

23 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras