Vindruvsglass

Alltså, ojojoj så gott! Fick inspiration av instragramkontot @ekotipset om att göra glass på 100% vindruvor. Igår frös jag in vindruvor styckvis. Idag provåt jag en frusen vindruva och det smakade ju som Piggelin. Kanongott! Varför har jag inte kommit på detta innan? Jag mixade de frusna vindruvorna och vips så hade jag vindruvsglass. MUMS! Så enkelt. Så gott och bara en endaste ingrediens! //Vickan

Vindruvsglass

Jag frös in en hel förpackning styckvis dagen innan. Jag lät de frusna vindruvorna stå framme några minuter innan jag hällde i dem i blendern. Funkar bra med matberedare också. Mixa tills det blir en slät smet. Hinner den bli lite rinnig, så kan man lägga in den i frysen en liten stund. Det blev drygt 4 kulor glass av en förpackning vindruvor (500 gr). Glassen får lite sorbetliknande konsistens.

Vindruvsglass

Frozen grapes

Blender

Grape icecream

4 kommentarer
  1. Åh, det både ser gott ut och låter gudomligt gott. Tack för tipset – här ska frysas vindruvor!!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras