Nya träningsredskap

Nu har jag kompletterats med nya träningsredskap till min hemmaträning. En stepbräda, hopprep, powerband, foamroller och balansboll från Abilica. Jag gillar att bara använda kroppen som enda redskap, men ibland är det kul att variera träningen och dessutom utmana kroppen med andra redskap och vikter.

Andra redskap som jag hoppas kunna fylla på med framöver här hemma är en SoftStep, Kettlebells, SandBag, Bumper Weight Bar, BumperPlates och SquatRack. Det finns så otroligt mycket kul träning och roliga övningar, så jag skulle ju kunna träna dygnet runt…

Jag får ofta frågan från motionärer om hur de ska förändra sin träning, då det inte händer något med deras kroppar. Vill man utmana sin kropp, känna sig starkare och mer rörlig, så kan man inte köra samma träning vecka ut och vecka in. Man behöver jobba med samma muskel, fast på olika sätt och kanske med olika vikt. Detta kan jämföras med om man löptränar två gånger i veckan och alltid springer samma runda. Då kommer du troligtvis varken orka springa längre eller snabbare. För att utvecklas som löpare behöver man också variera sin löpning med framför allt intervaller och distanslöpning.

Ikväll ska jag bort, så det blev hopprepshopp jag hann med som träning utöver transportpromenader. //Vickan

Nya träningsredskap

Hopprep

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras