Cirkelpass v. 37 – 2020

Septemberträningen är igång. Cirkelpass v. 37 – 2020 genomfördes utomhus i höstig luft. Än så länge funkar kortärmat, men det är nog bara en tidsfråga. För att se filmer på övningarna, swipa bildkollaget på instagram @life_in_a_happy_way. Ha en riktigt härlig vecka! //Vickan

Veckans cirkelpass:
Squat med fotvinkling
Trippsteg med knälyft
Knä till armbåge
Jumpsquats med touch
Djupa knäuppdrag
Planka med benförflyttning

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

HÄR kan du hitta en massa andra cirkelpass.

Squat med fotvinkling

Ovan squat med fotvinkling

Gå ner i en squat. När du är nere så vinkla ut tårna och sedan tillbaka igen. Ha armarna framför kroppen. Res dig upp till stående och för ner armarna utmed kroppen. Gå upp på tå när du är i ytterläget på stående.

Nedan trippsteg med knälyft

Gör två snabba trippsteg och på det tredje lyft höger knä. Två nya trippsteg och lyft sedan vänster knä. Vill du inte springa, kan du gå stegen och lyfta upp ett knä i taget.

Trippsteg med knälyft

Nedan knä till armbåge

Ligg på rygg och tryck ner svanken i marken. Ha händerna bakom nacken, så att armbågarna är rakt ut. Spänn magen och möt höger armbåge med vänster knä. Tillbaka till startposition och möt nu vänster armbåge och höger knä.

Knä till armbåge

Nedan jumpsquats med touch

Gå ner i en squat och nudda höger hand på vänster fot. Gör ett upphopp och när du landar går du ner i en ny squat och nuddar denna gång vänster hand på höger fot. Om du inte vill hoppa, kan du göra vanliga squats och istället för upphoppet så reser du dig bara upp.

Jumpsquats med touch

Nedan djupa knäuppdrag

Stå i startposition med benen (som ett djupt utfall bakåt). Höger ben bak så långt du kan. Vänster ben är böjt i 90 grader. Lyft höger ben upp till 90 grader framför dig. Vänster ben är då rakt. Jobba med diagonala armar. Byt ben efter halva tiden.

Djupa knäuppdrag

Nedan planka med benförflyttning

Börja i plankposition på armbågarna. Försök att ha kroppen så rak som möjligt genom hela övningen och spänn magen. Lyft vänster ben och korsa det på ovansidan av höger ben. Nudda foten i marken på andra sidan av höger ben. Tillbaka till startposition. Ta höger ben och lyft det över vänster ben och nudda höger fot i marken på andra sidan av vänster ben.

Planka med benförflyttning

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras