Fjärde och sista veckan avklarad

Är det verkligen sant? Är dagen D här nu? Fjärde och sista veckan är avklarad! Tiden har inte gått fort. Det har varit meckigt. Det har varit kallt när jag inte kan knäppa jackan. Det har varit svårt att sova. Nästan alla vardagliga saker man gör är en utmaning eller går inte att göra. Det har varit tufft. MEN det har funkat!!! Jag är klar. Jag är fri. Jag är färdig. Idag fick jag ta av axellåset när jag var hos fysioterapeuten. Och ska jag vara ärlig så kändes det lite tomt och läskigt. Nu kommer istället tankarna om hur jag ska skydda min axel och hur ska jag kunna låta bli att använda högerarmen när den inte är fastlåst?

Från och med nu blir den stora utmaningen att INTE använda högerhanden på ytterligare 4 veckor. När den är fri från axellåset är det lättare att ”råka” använda den av gammal vana. Jag ska avlasta armen då och då med att ha den i en mitella eller i axellåset under de närmaste veckorna. Bilkörning och löpning måste tyvärr vänta 4 veckor till. Tisdag 5 januari är min nästa tid hos fysioterapeuten.

Jag fick ju lite ”ajabaja” förra gången hos fysioterapeuten av att jag inte åt värktabletterna, vilket resulterade i att jag inte lyckades genomföra rehabövningarna som önskat. Nu har jag ätit dem sedan dess och rehabövningarna har gått mycket bättre. Jag fick faktiskt beröm för min rörlighet hos fysioterapeuten i morse. Stor utveckling sedan sist och jag ligger mycket bra i fas med vad som förväntas efter vecka 4 med min operation. Idag påbörjar jag nya rehabövningar. De första 4 veckorna hade jag 6 övningar. De kommande fyra veckorna har jag nya övningar, men fortfarande bara rörlighet och ingen som helst belastning.

Veckan i siffror:

3 rehabpass/dag. Fjärde och sista veckan med dessa övningar.

2 promenader/dag. Denna vecka har jag kunnat gå lite mer än 3 km, så rekordet är 4,3 km. Dag 30 helt utan löpning idag. Gaaah vad jag längtar efter att få springa igen.

12 976 steg/dag är snittet i denna vecka. Det är jag mer än nöjd med!

7 nätter liggandes ner hela natten (har dock vaknat flera gånger, men oftast somnat om igen). Sover fortfarande i bäddsoffan för att det passar mig bäst just nu när jag har axellåset.

0 soltimmar. Jag har inte ens skymtat solen. Sist jag såg solen var faktiskt 27 november! Typ 5784 regntimmar. Eller, ja det var väl att ta i, men känslan är så många…

1 julgran är klädd! Brukar klä den inför tredje advent. Älskar att komma ner på morgonen att se att granen lyser!

12 julfilmer även denna vecka. Nu börjar det faktiskt tunna ut på just julfilmer. Har dock inte tittat på de tecknade och de med fokus på hundar och katter. Får se om jag tar mig an dem med eller om jag helt enkelt får ge mig med julfilmer nu.

2 gånger har jag haft ”vanliga” byxor på mig. Eftersom jag bara går hemma hela dagarna är det skönast med mysbyxor eller tights. Men ett besök hos distriktssköterskan på vårdcentralen och ett fikatillfälle utomhus med vänner, så klädde jag upp mig i vanliga byxor😉.

1 mugg glögg är drucken. Nu har jag äntligen haft min glöggpremiär. Jag får dock vänta med att provsmaka årets nya Blossaglögg, då medicinen inte tillåter någon alkohol.

3 nya dagar med segervrål i tv-soffan. Våra skidskyttestjärnor är ju fortfarande helt fantastiska! Älskar att kolla på skidskytte. Så KUL att både herrarna och damerna går så bra! Längtar redan till torsdag då nästa tävling är.

1 tävling på bloggen genomförs nu. Ta chansen och vinn en kanonsnygg och grymt bra träningsmatta från Wilma & Louise.

5 dagar med långärmad tröja. Åh som jag har längtat. I onsdags tog jag bort de sista förbanden på ärren. Nu ska jag endast ha fixeringstejp på ärren i fortsättningen. Det ska jag dock ha i 6 månader. Huden är fortfarande mycket sliten av all tejp och ganska svullen. Jag hoppas att huden återhämtar sig snarast.

Sova med axellås

Sista natten med axellåset och i soffan. Nu flyttar jag äntligen tillbaka till min säng.

Axel

Nu blir det fixeringstejp på ärren i 6 månader framöver.

Axellås

Långärmad tröja är sådan vardagslyx! Tänk att förbanden hindrade mig från detta. Nu njuter jag!

Axellås

Axellåset i en väska på väg hem från fysioterapeuten.

Första promenaden utan axellås. Lycka att få ha jackan igendragen! Lycka att kunna pendla med den friska armen, istället för att hålla igen jackan. Vilken skillnad på gångtempo det blev. Jackan satt lite tight över höger axel, så den är fortfarande ganska svullen.

Första promenaden utan axellås

Jag fick avlasta med handen i fickan emellanåt.

Fjärde veckan avklarad

Här kan du läsa om tidigare avklarade veckor:
Första veckan avklarad
Andra veckan avklarad
Tredje veckan avklarad

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras