Cirkelpass v. 15 – 2021

Cirkelpass v. 15 – 2021 har två nya övningar med: liggande sneda knälyft och squat till tå. Squat till tå blev en ny favorit för mig. Denna vecka plockar jag in en övning från ett tidigare pass, där du står i plankposition. Jag ska försöka få in övningar från tidigare pass eller när jag kan få hjälp att visa med armar och axlar. Så att hela kroppen får komma med i cirkelpassen igen. Jag lääängtar så efter att kunna få köra dessa övningar själv.

För att se filmer på övningarna, swipa bildkollaget på instagram. Hoppas att du få en bra och aktiv vecka! //Vickan

Veckans cirkelpass:
Squat med knälyft
Magstyrka in och ut
Liggande sneda knälyft
Squat till tå

Bear to pushup
Skidhopp

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Vill du få många fler tips på cirkelpass – klicka HÄR (där det finns över 100 olika cirkelpass).

Squat med knälyft

Ovan squat med knälyft

Gå ner i en djup squat och ha händerna samlat framför kroppen. Res dig upp och lyft höger fot från golvet. Dutta vänster hand på höger knä. Ner i en ny djup squat och nästa gång du reser dig upp lyfter du vänster fot från golvet och duttar höger hand på vänster knä. Benet är i 90 grader i knä och höft när du duttar handen på det.

Nedan magstyrka in och ut

Ligg på rygg och ha armarna utmed kroppen. Ha benen böjda med knäna upp mot magen. Sträck ut benen raka och ha dem en bit ovanför golvet. Spänn magen. För tillbaka benen till startposition igen. Jobba ut och in med benen.

Magstyrka in och ut

Nedan liggande sneda knälyft

Ligg på rygg på golvet. Ha händerna vid öronen. Lyft upp huvud och axlar från golvet. Lyft sedan vänster knä upp mot vänster armbåge och böj överkroppen lite åt sidan så att de möts. För ner benet och lägg ner axlar och huvud i golvet. Gör samma sak på andra sidan. Alternera.

Liggande sneda knälyft

Nedan squat till tå

Stå i en squat med armarna samlat framför dig. Hoppa upp på tå och för samtidigt armarna bakåt. Håll squatposition genom hela övningen.
Om du inte vill hoppa: Lyft hälarna från golvet och stå på tå. Sänk ner hälarna till golvet igen och upprepa.

Squat till tå

Nedan bear to pushup

Stå i plankposition på raka armar och med höft och knän i 90 grader (björnposition) – endast händer och tår är i golvet genom hela övningen. Hoppa ut till raka ben och gör en armhävning. Hoppa tillbaka till björn(bear)position igen.
Om du inte vill hoppa: Gå ut med först höger ben och sedan vänster ben och gör armhävningen med eller utan knäna i golvet. Gå sedan tillbaka till björnposition med först höger ben och sedan vänster ben. Nästa omgång börjar du med vänster ben istället.
HÄR kan du se en film på övningen.

Bear to pushup

Nedan skidhopp

Hoppa ut i ett skidhopp med höger ben fram och vänster ben bak. Gör ett hopp och landa nu med vänster ben fram och höger ben bak. Alternera. Du väljer själv hur snabbt du vill och kan hoppa.
Om du inte kan hoppa: ta ett steg framåt med höger ben och sedan ett steg framåt med vänster ben. Gå sedan bakåt med höger ben och sedan med vänster ben. Byt ben när du börjar nästa gång.

Skidhopp

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras