Hur gick det med mina sommarmål 2019?

Nu har jag jobbat två dagar efter semestern. Jag har under mina fem veckors ledighet lagrat på mig mycket ny härlig energi till höstterminen. Hur gick det med mina sommarmål 2019? Jo, det gick mycket bra med målen jag hade för semestern. Förutom en hel del fix här hemma (mer än vad jag hade hoppats på!) och att träffa familj och vänner, så hade jag fem sommarmål 2019. //Vickan

  • Vila min axel. Detta mål blir min största utmaning i sommar!

Jag har ju tyvärr inte haft något val… Jag hade en massa fixarprojekt på min lista här hemma i sommar, vilka jag tyvärr har fått ”lägga på is” pga axeln. Jag har sovit dåligt de flesta nätter pga värken, men känner mig ändå ganska pigg då jag kunnat styra mina dagar helt fritt eftersom det är semester. Jag LÄNGTAR efter att göra tråkiga och jobbiga vardagssysslor. Jag LÄNGTAR efter att kunna träna armar, bröst och axlar tufft med vikter. Jag LÄNGTAR efter att kunna sova en hel natt utan att vakna pga värk. Jag har vilat axeln så mycket det går och tycker ändå att jag lyckats över mina egna förväntningar. Men tråkigt har det varit…

Målet är uppnått!

  • Fylla mina ringar på min Apple watch.

Alla tre ringar är fyllda alla dagar på semestern. Att gå en lugn längre promenad en dag räcker inte för att fylla den gröna ringen, så ibland har det varit tufft att få ihop om jag inte har sprungit, cirkelpassat eller powerwalkat.

Målet är uppnått!

  • Gå minst 10.000 steg om dagen.

För fjärde sommaren i rad har jag nu haft detta mål. Jag har klarat denna sommar med beröm godkänt på detta mål. Vissa dagar har jag fått kämpa lite för att få ihop stegen, men de flesta dagar har stegräknaren passerat 10.000 steg utan en extra kvällspromenad. I snitt har jag gått 13.705 steg/dag under semestern.

Målet är uppnått!

  • Springa på nya ställen och få nya naturupplevelser.

Jag hade haft önskan att springa i Kullaberg i Skåne, men det hanns tyvärr inte med. Jag har dock sprungit på nya ställen i Göteborg, Gävle, Kolmården, på landet och Omberg. Jag har en liten lista som jag fyller på med önskeställen att springa på framöver i min näromgivning. Kullaberg är inte i min näromgivning, men står högst upp på listan. Visingsö ligger just nu nummer två. Fjällen är alltid ett drömresemål, men det får vänta till en annan gång. Alperna är definitivt inte nära – men tänk att få springa i Dolomiterna eller  i någon andra alper. Eller i Cinque Terre. Åh så många löpardrömmar jag har!!

Målet är uppnått!

  • Springa ett intervallpass ihop med mannen varje vecka.

Ett intervallpass har det blivit varje vecka, dock inte alltid med mannen. Vi har fått till några pass, men något pass har jag sprungit helt själv och två intervallpass har jag sprungit med vår lilla löpargrupp. Ett intervallpass har det dock blivit varje vecka!

Målet är uppnått med intervallpass, men inte alla ihop med mannen.

5-4-3-2-1 intervaller
Moneghettiintervaller
Långa backintervaller
Korta intervaller
Backintervaller

Mina Apple watch-ringar. I juni hade jag inte börjat min semester, men påbörjade tänket redan då. Känns bra att under så här lång tid inte vara sjuk och därmed kunna fylla alla ringar!

Hur gick det med mina sommarmål 2019?

Här är ett av sommarens nya ställen där jag sprang – vid havet i Torslanda.

Upptäckslöpning

En av de nya rundorna som jag sprang i Gävle, var genom denna gångtunnel.

Upptäckslöpning i Gävle

24 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras