Nu har jag fått besked

I januari 2019 skadade jag min axel när jag surfade på Sri Lanka. En stor våg slet tag i surfbrädan när jag gick med den i vattnet och min axel slets till. Jag kände där och då att det gjorde ont, men tänkte att det bara var en sträckning. Sedan dess har jag haft ont… Jag har testat vila, rehab, medicin, kortisonsprutor. Inget har hjälpt. Jag har skelettröntgat, gjort ultraljud och magnettöntgat axeln. Så sedan i våras har jag väntat på att få operera min högra axel. Nu har jag fått besked att operationen sker måndag 16 november! Ojoj, jag hade nästan trott att den inte skulle bli av, då jag väntat så länge. Två veckors framförhållning är lite halvstressande, både jobbmässigt och privat. Men samtidigt är jag ju glad att jag äntligen ska få slippa att ha ont och inte behöva känna mig begränsad i min vardag. Jag hoppas inte att Coronaläget påverkar min operation. De vet först när de gått in i axeln exakt vad de ska göra och vad som kommer att krävas för sjukskrivning och rehab. Utgångspunkten är 4 veckors sjukskrivning och sedan mååånga veckors rehab.

Jag är lite nervös över hur mitt mående ska påverkas av att jag inte får träna som jag är van vid och framför allt att inte kunna springa på många veckor. Men jag får ta en dag i taget och se att det är ett steg närmare att få känna mig ”hel” igen.

Hur härligt det än ser ut på bilderna nedan, så var de då jag skadade mig. Just där och då hade jag inte den blekaste aning om vad som väntade mig för högeraxeln nästan två år framåt. Får jag dock chansen att testa att surfa igen så kommer jag att ta den alla dagar i veckan! För WOW så häftigt det var! //Vickan

Nu har jag fått besked

Surfing på Sri Lanka

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras