2,5 månader senare

11 veckor har passerat sedan axeloperationen, vilket även är 2,5 månader. Det går definitivt framåt, men väldigt sakta. Jag är nyfiken på om det skulle kunna gå fortare med annan hjälp?! Kan inte annat än att undra lite över vad elitmotionärer får för extra hjälp för att komma tillbaka efter stora operationer. Naturligtvis är operationerna av olika art, men finns det annan hjälp att få för att komma i fas fortare? Eller tar det nästan lika lång tid för alla som genomför ungefär samma operation?

Bilkörning

Äntligen kan jag växla manuellt igen. Det tog alltså 2,5 månader innan jag kunde köra själv igen. Välkommen tillbaka frihet🙏!

Jobbar

Igår påbörjade jag en ny arbetsvecka och ska nu jobba 50%. Jag sovit katastrofalt dåligt två nätter i rad och jag känner mig lite extra ”grötig” i hjärnan. Bara att bita ihop. Jag har nu arbetat 2 dagar med 4 h i sträck. Haha, de är ju ingenting mot vad jag brukar göra och om två veckor ska jag jobba som vanligt igen. Nu måste det helt enkelt hända mycket grejer snabbt, för att jag ska fixa 8 h arbetsdagar igen😳.

Sömnen

Det här är nog mitt största ”problem” just nu. Jag sover aldrig en hel natt, vaknar flera gånger av att det inte finns någon skön sovställning och oftast måste jag gå upp mycket tidigare än planerat eftersom det inte går att ligga kvar. Jag har på grund av enorm sömnbrist svårt att fokusera länge på något (läsa, sitta i jobbmöte, lyssna på föreläsning). Det känns som att hjärnan är ”full av gröt” ibland. Innan skadan sov jag på högersidan eller på magen, nu går inget av detta. Jag vill bara få sova ok😴!

TV-tittande

Måste ärligt erkänna att det fortfarande blir någon julfilm här och där. Jag tror faktiskt att jag snart sett alla som finns, på alla kanaler och appar😜😆 . Suits kom äntligen ut med några nya avsnitt och serien Familjen Bridgerton var riktigt bra.

Rörlighet

Jag blir verkligen bättre på vardagliga saker hela tiden. Men utåtrotation och den här övningen på bilden nedan står typ helt still. Så att knäppa en bh med två händer, sätta upp en vanlig tofs samt att ta av och på vissa klädesplagg går inte. Tur att jag har lärt mig att knäppa bh med en hand, att sätta upp en snedtofs och kan välja kläder som jag klarar av själv. Ibland behöver jag dock hjälp när jag ska ta av en tröja. Kan fastna i en position och bli helt låst och kommer varken fram eller tillbaka🙃.

Rörlighet

Löpning

Den 6 januari fick jag börja springa igen. Nu har jag fått springa i snart 4 veckor och jag fick ihop 10 mil i januari. Det känns fantastiskt bra och har gjort att mitt mående är så mycket bättre! Running is my theraphy🏃‍♀️! Helst vill jag springa utomhus, men idag blev det ett pass på löpbandet. För första gången tittade jag på paddan samtidigt och då glömde jag nästan bort att jag sprang på löpbandet.

Det är skönt för varje litet steg som går i rätt riktning. Jag njuter faktiskt fortfarande av att jag klarar av enkla vardagliga saker själv. Jag kan komma på mig själv att le när jag skalar en mandarin, tvättar håret eller brer en macka. Det är viktigt att se det positiva för att ha ork och motivation framåt. För det finns bara en väg – och den är framåt. Om två veckor har jag återbesök hos ortopeden. Det känns som att det blir en sista koll, även om rehabarbetet fortsätter några månader till. //Vickan

Löpbandslöpning

Löpning på löpband

Första gången som jag kollade på serie samtidigt om jag sprang. Funkade ju kanonbra. När jag springer utomhus vill jag inte ha musik eller podd i öronen, jag vill ”höra” naturen. Men på löpbandet är det ganska skönt att inte bara höra bandet som går runt runt runt.

iPad

Ananaströja

Suuntorun

18 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras