Hur gick det med mina sommarmål 2020?

Min semester är slut för denna gång. Det är dax att summera sommarmålen 2020. Jag har jobbat två dagar och nu är det skönt med helg. Jag har ”dissat” att jobba halva veckor på start och slut av semestern tidigare. Vet inte varför, men fattar nu i efterhand inte varför. Tur att man kan ändra sig och ta klokare beslut😉! De tre lediga dagarna i början av denna vecka kändes som en härlig bonus. De två arbetsdagarna och sedan helg igen kändes riktigt bra. Så här får det bli igen nästa sommar!  Hur gick det med mina sommarmål 2020? Jo, skapligt ändå. Jag är riktigt nöjd utifrån omständigheterna.

Mina lyckligaste ögonblick i sommar är första löprundan och frihetshoppet efter Corona, min lägsta runda någonsin och fartlek på fjället. Magi. Runnershigh. Lycka från topp till tå. Life in a happy way!

Lyckligaste ögonblick

• Äta frukost utomhus varje morgon.

Detta har varit ett fantastiskt sommarmål som jag lyckats genomföra trots sjukdom, regn och kalla dagar. Det har gett både lycka och energi med mina små ensamma morgonstunder utomhus. Jag har varit klädd i allt från bikini till dunjacka och vantar. Jag har ätit frukost hemma, i Sälen och i Gävle.

Målet är uppnått!

Frukost ute

De kallaste frukostarna behövdes filt och dunjacka.

Frukost ute

• Få till minst 10.000 steg varje dag.

10.000 steg varje dag föll redan efter en vecka, då jag blev sjuk och som några dagar senare visade sig vara Covid-19. Jag var mer eller mindre stilla första dagarna. Om man däremot tar ett genomsnitt på steg under hela min semester, så når jag faktiskt mitt sommarmål. Snittet per dag blev faktiskt: 13.999 steg!

Målet är uppnått – men på ett annat sätt än det var tänkt!

Mina bästa promenader var i Varamon, på fjället i Sälen och i naturreservatet Stendörren.

10.000 steg

• Få ihop minst 2 mil löpning per vecka. Mitt mål för året är 100 mil.

Springa två mil i veckan föll också på grund av Corona. Men även här har jag lyckats få ihop en sammanlagd mängd mil under sommaren som gör att jag nått målet med 10 mil under mina fem veckors semester. Summan på rena löppass är faktiskt 13,5 mil (+ löpning på fjället under våra vandringar). Mycket nöjd!

Målet är uppnått – men på ett annat sätt än det var tänkt!

Springa

• Springa på nya ställen och upptäcka min närmiljö.

Jag har sprungit på några nya ställen, vilket varit oerhört härligt. Dock har jag ställen kvar att springa på, på grund av  att jag var sjuk i två veckor. Nya ställen har varit milspåret vid Sörsjön, Lindvallen, Sälenfjället, motionsspår i Hemlingby och Ensjön runt. Att jag dessutom fick till min längsta runda någonsin känns fantastiskt bra!

Målet är uppnått!

Springa på nya ställen

• Umgås med vänner och familj – utomhus!

Covid-19 påverkade min sommar mer än jag hade tänkt mig, men Corona påverkar ju alla just nu. När jag fick diagnosen innebar ju även det isolering från omvärlden. Grymt tråkigt med två veckor på semestern utan socialt umgänge eller möjlighet att besöka affärer eller caféer. Jag har tack å lov även hunnit träffa vänner och familj, så även om de inte blev så mycket som jag hade hoppats så har det blivit av.

Målet är uppnått!

• Njuta varje dag av att jag faktiskt är ledig och har semester!

Nja, det kan jag faktiskt inte säga att jag har gjort. De febriga dagarna var det ingen njutning alls faktiskt. Men känslan när jag blev frisk och resterande dagar på semester har jag verkligen njutit.

Målet uppnått friska dagar, men tyvärr inte sjuka dagar.

• Då vi fortfarande ska tänka på och agera utifrån pandemin, så har vi inte planerat något för semestern. Jag har dock en dröm om att springa runt hela Visingsö. Jag hoppas att det kan vara både ett mål och en dröm för sommaren.

Vi kom aldrig till Visingsö, men vi kom till Sälenfjällen några dagar vilket jag är oerhört glad och lycklig över. Det blev både vandring, löpning och chill i fjällstuga under dessa fina dagar i Lindvallen. Tre långa vandringar, en topptur i spöregn, två löpturer och lite löpning på fjället. En av drömmarna med att springa runt Visingsö var att springa långt. Och den drömmen gick ju i uppfyllelse nu i måndags när jag sprang min längsta runda någonsin – 23 km.

Målet inte uppnått. Men jag fick till riktigt bra alternativ ändå! 

Tack aktiva semestern 2020! //Vickan

Hur gick det med mina sommarmål 2020

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras