Löparåret 2021

Då har det gått ytterligare ett år fyllt med aktiva minuterar och kilometer. Jag är så tacksam för att jag kan springa. Jag har definitivt sprungit mer än vad jag hade förväntat mig och på flera magiskt vackra ställen än jag kunde ha hoppats på. När jag skrev om Tankarna inför träningsåret 2021, så var de löprelaterade målen att:

* komma igång med löpning igen efter axeloperationen
Jag kom igång med löpning den 6 januari. Då hade jag varit ifrån löpningen i 53 dagar efter axeloperationen. I början gick det inte fort och det blev inte så långt, MEN jag kunde springa. Det tog ganska lång tid innan armpendlingen var med mig ordentligt.

* springa i snitt 25 km/vecka
1000 km gränsen passerades när jag var i Trysil. På min 50-årsdag passerade jag en drömgräns för antal km på ett år – 1500 km. Trodde ärligt inte att jag skulle passera denna gräns i år. Förra året sprang jag 1310 km fram till och med 15 november, dagen innan den stora axeloperationen. Detta år har jag dessutom fått till ännu mer löpning sedan jag passerade drömgränsen på 1500 km. Årets ihopsamlade km blev 1700 km, vilket i snitt är 33 km/vecka. Känns fantastiskt bra. Då har dessutom 4 veckor gått bort på axelskadan i början av året, bruten tå och skadade knän samt två veckor med influensa.

Årets sprungna km

* tipsa om #VeckansLöppass varje vecka
Jag har fortsatt att tipsa om intervallpass eller andra löppass i stort sett varje vecka hela året. Sammanlagt har det blivit 44 tips på löppass.

* fortsätta som löpcoach för Runacademy
Jag har nu gjort sex terminer som löpcoach med Runacademy. Det är så häftigt att få vara med deltagarnas löparresor och se deras utveckling under terminen. Varje Runacademypass är en energiboost.

* springa en trailhalvmara i fjällen
Det blev inte en halvmara i fjällen tyvärr, men dock en dryg halvmara på hemmaplan. Däremot är jag anmäld till en fjällhalvmara i Idre i augusti 2022.

* att springa på drömmande, nya och exotiska ställen
Det blev ingen löpning på Maldiverna, som var ett av drömresemålen för året. Men jag fick springa i fjällen med magisk utsikt och jag fick till flera löprundor på Irland som också var helt fantastiska. Så delvis blev väl detta mål uppfyllt.

Jag älskar att springa i fjällen och ovanför trädgränsen. Jag har haft förmånen och lyxen att få springa i fjällen vid tre tillfällen detta år, två gånger i Åre och en gång i Trysil. Magiska alla tre gångerna.

Jag sprang mitt längsta någonsin lördagen den 6 november. Ihop med Malene sprang jag 25,7 km. Och jag hade definitivt kraft och ork kvar. Häftig känsla att spränga längdgränsen!

Lördagsmilen har blivit en fast tradition. Fantastiskt härligt att vi håller i denna morgonrutin på helgens första dag. Minst en mil kl. 09.00. Älsk på den traditionen. Tusen tack gänget som springer med mig! Nästan alltid blir det dessutom afterruncoffee tillsammans efter löprundan.

Jag har sprungit in 6 olika nya skor detta år. Asics Gel Nimbus 23, Hoka One One Torrent 2, Salomon XA PRO 3D v8 GTX , Hoka One One Clifton 8, Saucony Peregrine 11 GTX och Icebug. Mest använda är helt klart Hoka One One Torrent 2, då jag springer mina allra flesta löprundor på skogsstigar. Jag är superjättenöjd med dessa skor.

Saker som har varit lite extra 2021:

Årets vackraste runda: Howthhalvön runt på 50-årsdagen

Årets mest magiska runnershighrunda: första rundan efter 53 dagars uppehåll efter axeloperationen.

Årets längsta: 25,7 km första lördagen i november.

Årets olycksammaste: när jag ramlade och bröt stortån i juli.

Årets snyggaste löprunda: när jag sprang dubbla hjärtan på Alla hjärtans dag.

Årets backigaste runda: när jag sprang i Åre i slutet av september. Då blev det hela 818 meter uppför.

Årets plattaste runda: Tur och retur Söderköping – Mem.

Årets blötaste: ett Runacademypass i början av maj när det TOKregnade hela passet. Det var 4 grader och supergeggigt.

Årets tydligaste: jag kan äntligen se ordentligt på kartor, mobil och underlag. Under hösten fick jag ett par slipade löparglasögon. Perfekt, då linser inte riktigt fungerar för mig.

TACK alla läsare/följare, löparkompisar och samarbetspartners för ett riktigt bra löparår! Nu fortsätter jag löpningen tillsammans med er in i 2022. 

✨GOTT NYTT 2022✨

Hoppas att ni får en fin och minnesvärd nyårsafton 21-22! //Nyårskramar Vickan

Löparåret 2021

Ovan löpning alla årstider. Jag gillar verkligen variationen i att springa under alla årstider. Dock är det skönast på sommaren, då det behövs minst kläder.

Nedan bilder från sommarens och höstens fjällöpningar.

50 årsdagen

Ovan årets vackraste och häftigaste löpning. Det var dagen då jag fyllde 50 år, jag passerade en drömgräns på 1500 km löpning för detta år och det var en av de vackraste och mäktigaste löprundor jag någonsin sprungit – runt halvön Howth utanför Dublin.

Nedan några av våra afterruncoffee detta år. Alltid skratt, varmt och hjärtligt.

Afterruncoffee

Här kan du läsa om tidigare löparår:

Löparåret 2020
Löpareåret 2019
Löpareåret 2018

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras